Automatica Beurs 2016

Met het voltallige team van Romias hebben wij de Automatica beurs in Duitsland bezocht. Veel innovaties kwamen voorbij, onder andere de Cobots, welke veilig samenwerken met de mens zonder dat daarbij een afscherming nodig is.

Cobots, afgeleid van Collaboratieve Robots, zijn uitgerust met sensoren zodat ze de wereld om zich heen kunnen voelen. Wanneer er een onverwachte kracht wordt gevoeld zal hier door het veiligheidssysteem direct op gereageerd worden. Dit type robots maakt het mogelijk om automatiseringen te maken die zonder hekwerk gebruikt kunnen worden. De mens kan dan met de robot samenwerken, waarbij de robot het zware werk uit handen neemt. Een tot nog toe onderbelicht aspect waren de veilige grijpers voor een systeem met een cobot, de róbot was namelijk wel veilig, maar zolang er reguliere grijpers worden gebruikt zal het geheel nooit veilig uitgevoerd kunnen worden. Gelukkig zagen we verschillende grijperfabrikanten die inspeelden op deze vraag. We hebben verschillende types grijpers gezien en kunnen testen.

Een ander hot topic van de beurs waren de AGV’s. AGV staat voor Automatic Guided Vehicle en is in principe voertuig dat zelf zijn weg zoekt van A naar B waarbij verschillende obstakels vermeden worden. Zelf zijn we al enige tijd geleden gestart met de ontwikkeling van onze eigen AGV en tijdens ons robotevenement vorig jaar reden ze bij ons rond en ontstond er een samenwerking tussen robot en AGV. We willen nu een stapje verder gaan en de integratie tussen AGV en robot nog verder doorvoeren. Dankzij de Automatica beurs weten we dat we op de goede weg zitten met onze ontwikkelingen en dat hier ook veel vraag naar is.

Al met al een fantastische beurs, waar we veel innovatie hebben mogen aanschouwen

Share this post

De autonome revolutie binnen uw handbereik.

We komen graag in gesprek over
uw toekomst en rendement!