Romias bouwt OEM automatiseringen voor Makino CNC bewerkingsmachines

Het automatiseren van uw bestaande Makino DA300 en D500 CNC machine kan verschillende voordelen opleveren. Denk hierbij aan verhoogde productiviteit, verbeterde nauwkeurigheid en lagere arbeidskosten.

Makino is een toonaangevende machinebouwer, die zich in de loop der jaren heeft gespecialiseerd in innovatie en machinedesign, maar vooral haar roem heeft vergaard met hun freesmachines.  Deze CNC machines zijn wereldwijd een begrip in de freeswereld. Romias is dan ook trots partner te mogen zijn van deze machinefabrikant. 
Wij verzorgen een volledig geautomatiseerd beladingsysteem zodat de freesmachine door kan met produceren.

Of het nu om grote of kleine series gaat, de robot kan in een dermate hoog tempo producten ontladen en beladen, zodat de Makino-machine kan blijven doordraaien en niet stil komt te staan. Door deze automatisering van de productbelading zal uw freesmachine maximaal worden ingezet en zal de ROI van de bijbehorende automatisering u verbazen.

Door het automatiseren van uw Makino bewerkingscentum kan deze continu werken zonder pauzes, wat leidt tot een hogere productiviteit. Romias Robotics heeft voor Makino een viertal automatiseringen ontwikkeld volledig in het design van hun CNC machines. Geautomatiseerde machines kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week werken, waardoor de output toeneemt en uw rendement verbetert.

Standaard is er een automatisering van één bewerkingsmachine of een automatisering van twee machines die nauwkeurig met elkaar samenwerken. Hieronder een voorbeeld van hoe een enkele of een tweetal Makino 5-assige freesmachine als één productiecel geautomatiseerd wordt. De robot heeft standaard een 20 kg payload  en is de cel voorzien met een grote toevoermogelijkheid door middel van vier grote geautomatiseerde lades met een ruime opslagcapaciteit waar producten worden opgeslagen. 

 

OEM-bouw voor bekende machinebouwers is één van de speerpunten van Romias. Zo ook de automatisering van Makino CNC machines D300
Makino DA300 enkele CNC machine volledig geautomatiseerd
OEM-bouw voor bekende machinebouwers is één van de speerpunten van Romias. Zo ook de automatisering van Makino CNC machines D300
1x Makino DA300 robotcel - 24/7 hoogstaande productiekwaliteit
2 Makino D300 bewerkingsmachines volledig geautomatiseerd in één design.
2x Makino DA300 - robotcel compleet geïntegreerd
standaard automatisering van uw machinelijn. Volledig in uw huiststijl en met de meest betrquwbare en hoogstaande kwaliteit
2x Makino DA300 volledig geautomatiseerd volgens de hoge eisen van Makino

Uw Makino automatiseren?

Laat een kort bericht achter en we nemen binnen 24 uur contact met u op om te kijken naar uw wensen en vragen.

Geen Makino DA300 en D500 , maar wel uw machine geautomatiseerd beladen? 

Onze experts vertellen u graag meer: 0547 388 599

Geautomatiseerde machines zijn nauwkeuriger dan menselijke operators. Met  de software-integratie van computergestuurde controles en precisiegereedschappen bereikt uw machinepark meer precisie, consistentie en kwaliteit in uw bewerkingsprocessen. Door het aanleveren van geautomatiseerde machines kunnen Makinoklanten met minimaal toezicht werken, waardoor zij de krapte op de arbeidsmarkt kunnen opvangen en hun werknemers zich op andere taken kunnen richten.

Onze automatiseringen werken zeer intuïtief en worden volledig naar de werkwijze van Makino geprogrammeerd om de taken uit te voeren. Hierdoor is het werken aan de machines nog veiliger en minder zwaar, waardoor de kans op letsel bij menselijke operators afneemt. Dit leidt tot meer vitaliteit en een veiligere werkomgeving.

De geautomatiseerde Makino bewerkingscentra geven elk productieproces aanzienlijke voordelen zoals een hogere productiviteit, een nog grotere nauwkeurigheid, lagere arbeidskosten, meer veiligheid en een concurrentievoordeel.

De kennis en ervaringen van Romias volledig in het jasje van uw eigen machinelijn. Ook in seriebouw van automatiseringen is Romias een sterke partner
2x Makino D500 volledig geïntegreerd geautomatiseerd - Makinogeautomatiseerd bewerkingscentrum
Robot automatisering bij Makino DA500 5-assige CNC machine
1x Makino D500 robotcel - 24/7 hoogstaande productiekwaliteit

Ook voor Safan Darley en andere machinebouwers heeft Romias Robotics de automatiseringen verzorgd.

Deze standaardoplossingen zijn seriebouw en kunnen we de automatiseringsmodule aan de machine in grotere hoeveelheden bouwen dan de klantspecifieke oplossingen. Doordat we deze oplossing seriematig produceren, is er voor zowel de machinebouwer als de eindgebruiker een duidelijk voordeel.

Romias verzorgt de robotcel automatisering van de Makino DA300 en Makino DA500

Meer weten over de multi inzetbare machine van Makino? 

Bekijk hier Makino CNC freesmachines

De autonome revolutie binnen uw handbereik.

We komen graag in gesprek over
uw toekomst en rendement!