Vitalteit en werkverlichting door robot automatiseringen in de bakkerswereld door het overnemen van zware repeterende werkzaamheden.

Handige Harrie en Smeerkees aan het werk bij Bakkerij Nollen

De nieuwste automatisering bij Bakkerij Nollen is vollop in bedrijf.
Deze robotcel is een zeer compleet werkstation, waarbij meerdere zware repeterende werkzaamheden door twee Fanuc M-710 robots overgenomen worden van de ambachtelijke bakkers. Hier mee investeert het eeuwoude familiebedrijf niet alleen in de toenemende vraag van hun producten, maar ook in haar mensen zodat zij vitaler en effectiever kunnen werken.


De karren met koppels worden volledig door de robots geleegd, gereinigd en behandeld. De koppels worden door een robot uit de kar genomen en met de speciaal ontworpen grijpers worden de broden over gegeven aan de andere robot. Deze zorgt ervoor dat de gebakken broden op de uitvoerband geplaatst worden. Een medewerker haalt ze er van af om te zorgen dat ze in de juiste broodmanden komen voor de bakkerswinkels en supermarkten.

Ondertussen worden de koppels uitgeblazen en ingevet, om vervolgens terug geplaatst te worden in karren. Gereed om een nieuwe serie brood te bakken. De beide centreerunits kunnen een brede range aan karren aan.

Hiermee worden ook hier zware repeterende werkzaamheden moeiteloos door de robots overgenomen.
Meer weten over de verschillende oplossingen voor de bakkerswereld? Kijk dan hier

Of neem vandaag nog contact met ons op!
Onze specialisten staan u graag te woord. Bel 0547 388 599 


Share this post

De autonome revolutie binnen uw handbereik.

We komen graag in gesprek over
uw toekomst en rendement!