Bakkerijen en robots gaan hand in hand
Door een nauwe samenwerking met Brouwer Oventechniek hebben we onze kennis uitgebouwd naar de bakkerswereld en staan inmiddels een aantal mooie robotcellen dagelijks het broodnodige werk te doen.
De bakkers investeren tegenwoordig steeds meer in het automatiseren van de processen. Dit varieert van een eenvoudige cobotoplossing tot aan op maat gemaakte robotcellen. Cobots kunnen veilig naast en met de mens werken. Deze collaboratieve robots worden veelal ingezet in de banket wereld. Denk hierbij decoreren van onder anderen taarten. Onze UniFlex – bakery edition is hier met veel kennis vanuit de bakkerswereld speciaal voor ontwikkeld. Eenvoudig te reinigen en verplaatsen . Maar steeds vaker zien we de grote vraag om het zware repeterende werk van de bakkers over te laten nemen door onze industriële robotcellen. Onze robotautomatiseringen, gaan heel Europa door en daarnaast ontwikkelen we oplossingen specifiek op het proces en de ruimte van de unieke bakkerijen. Altijd met het oog op de volgende stap voor een vergroting van het rendement. Het optimaliseren van de processen hebben een duidelijk positief effect op het welzijn en de vitaliteit van de bakkers. Hierdoor kunnen zij zich kunnen onderscheiden en focussen op de, niet te onderschatten, kracht van het ambacht. Nieuwsgierig naar de robotcellen voor de bakkerswereld, die Romias Robotics in samenwerking met ovenspecialist Brouwer Oventechniek heeft ontwikkeld? Interesse in oplossingen in het continu zoeken naar de mogelijkheden om uw processen nog verder te optimaliseren?Neem contact op met onze bakkerijen specialisten