Welkom op de Bakkersvak 2023. Romias Robotics presenteerde hier zijn cobot oplossing, de UniFlex - bakery edition

Bakkersvak ’23

Samen met Oventechniek Brouwer stond Romias op de beurs Bakkersvak in het evenementengebouw te Gorinchem. Hier presenteerden we de nieuwe telg in de UniFlex – familie.

De UniFlex – bakery edition

Dit cobotwerkstation special ontwikkelt voor de bakkerijen en banquetbakkers, draaide een mooie demo met het decoreren van taarten. Maar ook konden de vele bezoekers zelf ervaren hoe gemakkelijk het is deze cobot te programmeren.

Hierbij namen ze eenvoudig de robotarm aan de hand en leiden deze naar de gewenste positie om deze vast te leggen. Nadat ze in een mum van tijd de diverse tussenpunten hadden ingevoerd, kon de de cobot de beweging uitvoeren. Wat eigenlijk iedereen prima lukte. De jongste bezoeker die een geslaagde poging waagde de cobot van instructies te voor zien was 5 jaar oud!

Cobot programmeren is zo eenvoudig als A, B. C. Onze jongste bezoeker op de Bakkersvak lukte het moeiteloos

Op de schermen waren uiteraard onze speciaal voor de bakkerijen ontwikkelde automatiseringsoplossingen te zien. Deze industriële robotcellen zijn dusdanig ontwikkelt dat ze eenvoudig klantspecifiek ingezet kunnen worden en tevens een groot deel van de automatiseringsvraagstukken binnen de branche antwoord bieden.

Unieke robtocellen voor de bakkerijen

Wij hebben in ieder geval drie dagen genoten van de grote belangstelling voor onze oplossingen en stiekem ook een beetje van al het lekkers. We danken Brouwer Oventechniek voor de ondersteuning en zien iedereen graag terug in 2025 op de Bakkersvak, waarschijnlijk met nieuwe innovatieve oplossingen voor het verbeteren van het rendement van de bakkers.

 Tot ziens in 2025!

Share this post

De autonome revolutie binnen uw handbereik.

We komen graag in gesprek over
uw toekomst en rendement!