Cobot palletiseercel die flexibel naast uw medewerkers het stapelwerk overneemt

Cobot palletizer aan het werk bij Wolters Kunststoffen

Wolters Europe kunststoffen heeft de eerste cobot automatisering aan het werk gezet bij het verzamelen van de eindproducten op pallets. De cobot plaatst de gebonden op maat gemaakte verpakkingen op nauwgezette en constante manier op de pallets naast de palletizer. 

Ook op zoek naar een oplossing binnen uw bedrijf om activiteiten te stroomlijnen? De automatische palletizer is een industriële machine die ontworpen is om dozen, kartonnen dozen of andere verpakte items op een nauwkeurige en efficiënte manier op een pallet te stapelen. De cobot, of collaboratieve robot, is een type robot dat is ontworpen om naast mensen te werken en kan eenvoudig kan worden geprogrammeerd om verschillende taken uit te voeren.

In een typische productie- of distributieomgeving is palletiseren een arbeidsintensief proces waarbij een team werknemers handmatig artikelen op een pallet moet stapelen. Dit proces is niet alleen tijdrovend, maar brengt ook veiligheidsrisico’s met zich mee voor werknemers die herhaaldelijk items moeten tillen.

Door deze workflow te automatiseren beschermt men niet alleen zijn medewerkers, ook de foutenmarge wordt drastisch kleiner. De cobot kan worden geprogrammeerd om artikelen van een transportband of ander toevoersysteem op te pakken en op een pallet te stapelen. De geavanceerde sensoren en programmering van de cobot zorgen ervoor dat de items in het juiste patroon en op de juiste positie worden gestapeld, met minimale menselijke tussenkomst. Hierdoor zal de productiviteit en efficiëntie in een productie- of distributieomgeving vergroten. 

De cobot kan in een constant tempo werken, zonder pauzes of vrije tijd, en kan grotere items eenvoudig hanteren die voor uw werknemers minder ergonomisch te verplaatsen zijn. Al met al is een automatische palletiseermachine met een cobot een waardevolle investering voor elk bedrijf dat de efficiëntie, veiligheid, flexibiliteit en kwaliteitscontrole van zijn palletiseerwerkzaamheden wil verbeteren. Door dit arbeidsintensieve proces te automatiseren, kunt u de kosten  voor uw bedrijf verlagen, uw productiviteit verhogen en uiteindelijk het rendement verbeteren.

 

Ook geïnteresseerd in een flexibele compacte cobot oplossing voor het opstapelen van goederen op pallets? Bel met ons 0547 388 599

GEÏNTERESSEERD IN EEN DEMONSTRATIE?

Met eigen ogen zien wat we aan cobot oplossingen voor u op maat kunnen maken? Volg your path to performance en kom naar ons expeRience Center, direct gelegen aan de A1.

Het extra handje in de productie en de mogelijkheden die het voor de productieautomatisering binnen u bedrijf schept, hebben ook nog eens een hoge return on investment. De ROI bedraagt over het algemeen minder dan een jaar!

 

We laten u uiteraard zien wat mogelijke knelpunten zouden zijn en geven u concrete handvatten om de eerste stappen te zetten in het automatiseren van repeterende en/of zware werkzaamheden.

Zo is de UniFlex by Romias is een high-end cobot werkstation dat universeel en flexibel in uw fabriek te integreren is

Cobot automatiseringen zoals een palletizer zijn flexibel en zeer eenvoudig te integreren in uw productieprocessen. Een cobot is een investering in de toekomst die zich snel terug verdiend

Share this post

De autonome revolutie binnen uw handbereik.

We komen graag in gesprek over
uw toekomst en rendement!