Compact10 bij DMU 60 monoBLOCK

Onlangs is er een Compact10 geïnstalleerd bij een DMU 60 monoBLOCK freesmachine. De cel staat op een geleiding zodat er eenvoudig gewisseld kan worden tussen bemande en onbemande productie. De Cel is uitgevoerd met 3 laden en een enkele parallelgrijper voor het be- en ontladen van freesdelen. Voordat het ruwe product in de machine wordt geplaatst wordt deze gemeten om te controleren of het juiste product is ingevoerd en om plaatsingsonnauwkeurigheden van het ruwe product in de lade te corrigeren hiermee kan een juiste plaatsing worden gegarandeerd.

Deze Compact10 is uitgerust met de nieuwste Romias-MI waarmee de robotcel via een dialoog geprogrammeerd kan worden. Alle invoer van de operator worden tijdens de programmering gecontroleerd met de parameters van de robot, machine en producten. De Romias-MI kan naar wens worden uitgebreid met softwaremodules. De configuratie die bij de DMU 60 staat laat bijvoorbeeld een ingevoerd product in 3D zien inclusief machineklem, grijper en plek in de lade. Deze 3D beelden kunnen op het touch-screen gemanipuleerd worden zodat de operator precies kan zien hoe het product in de lade moet liggen en hoe de robot hem vast gaat pakken. Overige softwaremodules zijn onder andere: SMS module, onderhoud- en statistiekmodule en een talenmodule. De compact10 is ook uitgerust met een afblaasoptie; zowel het product en de opspanning worden extra afgeblazen door de robot.

Met deze automatiseringsoplossing heeft Romias de klant in staat gesteld de niet-werkbare spiluren te benutten wat gezorgd heeft voor een capaciteitsverdubbeling van de DMU 60.

Share this post

De autonome revolutie binnen uw handbereik.

We komen graag in gesprek over
uw toekomst en rendement!