De nieuwe UniFlex

Deze maand leveren we onze eerste vernieuwde UniFlexen uit. De Uniflex is een collaboratieve robotoplossing die multifunctioneel inzetbaar is in uw productie proces. Deze helpende hand zorgt ervoor dat batches autonoom doorlopen. UniFlex serie van Romias Robotics biedt dan ook een goede oplossing voor het personeelstekort.

‘’Na jarenlange voorbereiding is de vernieuwde UniFlex nu klaar voor de markt’’, aldus Jeroen Foekens sales engineer bij Romias. De Uniflex is een cobotoplossing die uitermate geschikt is om routinetaken uit handen te nemen en de productie binnen je onderneming te verhogen.

Investeren in automatisering

“Investeren in automatisering is de meest voor de hand liggende optie om het personeelstekort op te vangen,” zegt Jeroen Foekens sales engineer bij Romias Robotics. “Automatisering biedt bovendien de mogelijkheid om ook na werktijd door te kunnen produceren. Met de UniFlex bieden we een laagdrempelige automatiseringsoplossing voor MKB bedrijven. Hij kan machines be- en ontladen, maar ook schuren slijpen én polijsten. Eigenlijk alles wat je met één hand op de rug kan, kan de UniFlex van je overnemen.”

Snel aan de slag

“Vooral MKB bedrijven zien echter nog vaak op tegen de programmering. De UniFlex maakt gebruik van een Fanuc cobot, die voor makkelijk toegankelijk is. Klanten kunnen hem zelf configureren, plaatsen en gebruiken. Je hoeft geen expert te zijn in automatisering. Na een korte cursus van een Romias specialist kan iedereen deze cobot programmeren. Als je met een smartphone overweg kunt, kun je ook deze cobot bedienen,’’ volgens Jeroen.

De voordelen van de UniFlex op een rij:
  • Hoog gebruiksgemak
  • Be- en ontlading van bewerkingscentra
  • extra reikwijdte met underswing
  • Kant-en-klaar inzetbaar
  • Korte wisseltijden tussen verschillende jobs
  • Met een palletwagen eenvoudig te verplaatsen
  • Universeel te programmeren
Als is totaalleverancier van toegankelijke en slimme innovaties binnen de industrie 4.0 zijn we gespecialiseerd in slimme klantspecifieke industriële automatiseringen. De UniFlex serie is een nieuwe standaard automatiseringsoplossingen die Romias biedt.
Kijk hier voor meer informatie over de UniFlex.

Share this post

De autonome revolutie binnen uw handbereik.

We komen graag in gesprek over
uw toekomst en rendement!