Fraunhofer – Advanced Manufacturing Centre (AMC) geopend
Romias Robotics2023-11-24T10:14:47+01:00Deze week heeft Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing at the University of Twente officieel de deuren van het Advanced Manufacturing Centre (AMC), op het Kennispark naast de universiteit in Enschede, geopend. De startknop werd aangeboden door onze CRX cobot geïntegreerd op een AMR OTTO 100 mobiele robot.
Het AMC biedt fabrikanten de mogelijkheid ideeën en verschillende alternatieven uit te proberen, zodat de best mogelijke informatie beschikbaar is voordat bedrijven zich committeren aan grote investeringen.
De locatie is ontwikkeld rond twee prominente showcases, waarvan de ene gericht is op het proces van metaal 3D-printen, terwijl de andere is gebaseerd op een herconfigureerbaar, modulair assemblageproces.
Beide demonstraties zijn sterk geautomatiseerd en worden ondersteund door geavanceerde digitale tweelingen die worden aangestuurd door realtime gegevens.
Fabrikanten staan voortdurend voor de uitdaging om betere producten te leveren, met een kortere time-to-market en tegen lagere kosten. Consumenten verhogen deze uitdaging nog meer door oplossingen te eisen die vaak kleine batchgroottes vereisen. De enige manier om deze uitdagingen het hoofd te bieden, is door verbeterde productietechnologie, ondersteund door digitale modellen en nieuwe concepten van kunstmatige intelligentie.
Het AMC biedt een platform om dit te onderzoeken in combinatie met de specifieke behoeften van de industrieën in de regio.
Het Fraunhofer Innovation Platform aan de Universiteit Twente (FIP-AM@UT) bestaat uit een divers team van toegewijde ingenieurs die zich toeleggen op het bieden van oplossingen voor de lokale maakindustrie. Deze ingenieurs putten uit de aanzienlijke kennis en expertise van zowel de Universiteit Twente als het Fraunhofer Institute for Production Technology, gevestigd in Aken, Duitsland, en het bredere Fraunhofer-netwerk. Geavanceerde concepten worden onderzocht ten behoeve van de industrie in de regio.
Met steun van regionale, nationale en Europese financiering fungeert het als een alles-in-één oplossing voor bedrijven die op maat gemaakte industriële oplossingen willen verkennen die voldoen aan hun specifieke behoeften.
Bij Romias Robotics zijn we verheugd om deel uit te maken van de aftrap van dit vernieuwende instituut, die lokale fabrikanten in staat stelt om de nieuwste slimme industriële oplossingen te verkennen en te ervaren.
Het AMC vormt een bruisend centrum, waar ideeën tot leven komen en waar ingenieurs van FIP-AM@UT gedreven zijn om op maat gemaakte oplossingen te bieden aan de brede maakindustrie van de regio.
Samen streven we naar een slimmere, efficiëntere toekomst voor de industrie in onze mooie regio.