Volledige automatisering in de metaalbewerking. Robotcel bij machine met een geintegreerd dock voor een mobiele robot, die zorg draagt voor het interne materiaal transport.

Volledige automatisering bij ITTER

Itter in Hardenberg een toeleverancier van fijnmechanische componenten en modules, vooral door het verspanen van aluminium producten. Het bedrijf beschikt hiervoor over een modern machinepark. Eén van de doelen van het bedrijf is enkelstuks te maken tegen de kosten van serieproductie, ofwel een one-piece-flow.

Klanten vragen in plaats van grote oplagen om steeds kleinere series van specifieke producten. De behoefte voor automatisering en robotisering wordt daarmee groter. Itter is dan ook vooruitstrevend en zal het bedrijf de processen automatiseren waar mogelijk. Door de hoge mate van automatisering zijn zij in staat om met grote flexibiliteit kleine series te produceren.”

Link tussen productie automatisering en materiaal transport
Het ultieme rendement in de productie bereikt men niet alleen door de automatisering van machines, dat heeft Itter zich duidelijk gerealiseerd. Een groeiend aantal single producties, betekent ook steeds meer logistieke bewegingen. Daarom heeft Itter gekozen ook de interne materiaal handling door Romias te laten automatiseren. De AMR OTTO100 brengt producten automatisch naar de volgende afdeling in het bedrijf. De Fleetmanager van OTTO is geïntergreerd met de productie. 

We zijn er trots op onderdeel te mogen zijn in de visie van de heren Wiersma ten aanzien van Smart Industry.  Als Romias en kijken we uit naar meer mooie projecten, zodat Itter zijn bijzondere positie in de markt behoudt. 

Share this post

De autonome revolutie binnen uw handbereik.

We komen graag in gesprek over
uw toekomst en rendement!