Staging cart transport automatiseringen voor uw materiaal handling

In de moderne industrie wordt de inzet van mobiele robots, ook wel Autonomous Mobile Robots (AMR) genoemd, steeds populairder. Deze intelligente autonome machines bieden tal van voordelen voor diverse logistieke toepassingen, waaronder het interne transport van producten en materialen.
Met name in de warehouses, spuitgietwereld en industrieel gereinigde producten. Hier is het gemak van de cart applicatie bij de compacte OTTO100 robot direct zichtbaar op alle fronten.

De carts worden door de robot eenvoudig opgepakt met zijn lift en brengt hem exact op de plek waar het warehouse of logistieke systeem hem wil hebben. Dit kan de mobiele robot ongeacht blokkades op de meest logische route. Een AMR heeft geen “geleiders” in de vloer nodig.

Industriële Automatiseringsoplossingen

Automatiseren materiaal handling door middel van transport karren op een mobiele robot

Efficiëntie en productiviteit:

AMR's zijn geprogrammeerd om routinematige taken uit te voeren zonder menselijke tussenkomst. Ze kunnen een gestandaardiseerde workflow volgen en de productiviteit verhogen door de transporttijd te minimaliseren. Dit leidt tot een efficiënter intern transportproces, waardoor de doorvoercapaciteit van gereinigde producten kan toenemen.

De aanschaf van AMR's kan een grote investering zijn, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven. Maar naast de kosten van de robots zelf, zijn de kosten voor het implementeren ervan relatief klein. Aanpassingen aan het infrastructuursysteem zijn over het algemeen niet nodig, geen aanschaf extra sensoren en navigatietechnologieën over de productiehal en integratie is erg kort. Daar waar de integratie van een AGV (Automated Guided Vehicle) veelal maanden in beslag neemt, door de intensieve aanpassingen aan de productievloer en de implementatie van de vele veiligheidsmaatregelen. Is de AMR binnen een aantal dagen volledig bekend met zijn omgeving en afhankelijk van de complexiteit van de missie-integratie binnen de softwaresystemen binnen afzienlijke tijd actief. Het succesvol implementeren van AMR's vereist een grondige analyse van de fabrieksomgeving, de logistieke processen en de vereisten van de gereinigde producten.

Het programmeren en integreren van AMR's in bestaande systemen kan complex zijn en vereist gespecialiseerde kennis die Romias in het afgelopen decennium op alle niveaus in huis heeft. Bovendien traint Romias Robotics uw medewerkers en worden ze opgeleid om met de robots te kunnen werken. Om een groot draagvlak te creëren, maar ook kennis en affiniteit met dit intelligente transport op te bouwen, is het vaak het meest kostenefficiënt het een geleidelijk proces te maken. Daar zien we veelal dat het beginnen met het automatiseren van logistieke processen het beste werkt door het klein opzetten van de integratie met een business case dit overzichtelijk en werkbaar is.

Nauwkeurigheid & Veiligheid

Het automatiseren van het transport van en naar de industriële reinigingsmachines door mobiele robots is één van de meest logische business cases. Als automatiseringspartner voor de verspanende en niet-verspanende industrie zien we veel (precisie)reiniging voor de hightech, verspanende en niet-verspanende industrie.
Het intern transporteren van industrieel gereinigde producten vereist nauwkeurigheid en zorgvuldigheid om besmetting te voorkomen. Menselijke fouten kunnen leiden tot ongewenste verontreiniging. Met AMR's kunnen fabrikanten deze risico's verminderen, omdat deze robots vanuit de fleetmanager alle maatregelen zullen volgen om de vereiste hygiëne- en veiligheidsnormen strikt na te leven. Ze werken consistent en verminderen het risico op contaminatie, door deze menselijke fouten te elimineren uit het de workflow.

De autonome mobiele robot is momenteel met name op de lange termijn kostenbesparend.
De return on investment wordt al snel vele malen groter als de mobiele robot de schakel wordt voor geautomatiseerde productiecellen in een 24/7 productieomgeving. In tegenstelling tot de mens werken zonder rustpauzes, wat de algehele productiviteit verhoogt. Bovendien kunnen ze worden geïntegreerd met bestaande systemen, zoals inventarisbeheer en productieplanning, waardoor de operationele efficiëntie verder wordt verbeterd.

Transportoplossingen voor metaalbewerking en cleaning

AMR’s zijn ontworpen om aanpasbaar te zijn aan verschillende omgevingen en taken. Ze kunnen verschillende gereinigde producten vervoeren, variërend van kleine onderdelen tot grote pallets. Met het modulaire ontwerp en van de diverse modellen, kunnen ze gemakkelijk worden aangepast aan specifieke transportbehoeften. Deze flexibiliteit maakt het gemakkelijker om verschillende soorten producten te verplaatsen binnen een fabrieksomgeving.

Maar het makkelijkst werkt toch wel de stagecart. Deze special voor de OTTO100 ontwikkelde carts geven de logistieke workflow een vrijheid en precisie waarmee een duidelijke verbetering in het rendement zal aftekenen.

 

De carts zijn geheel in uw eigen bedrijfskleuren te maken en te voorzien van de gewenste applicatie, zoals: houders, bakken, plaat of speciale opbouw. Mensen verplaatsen de cart eenvoudig en soepel door de rembar in te knijpen. De OTTO software en sensoren zijn er volledig op ingericht de cart te herkennen. Dit wel zeggen dat de medewerkers de karren niet op exact afgebakende plekken hoeven neer te zetten. De AMR herkent de cart en zal eronder rijden en hem optillen ongeacht de hoek of afwijking waarmee de kar op zijn plek gezet is voor de volgende stap in de workflow.

Automatiseer je cart workflow met mobiele robots

Hoewel AMR’s veel flexibeler zijn in vergelijking met traditionele transportsystemen, hebben ze nog steeds hun beperkingen. Bij het verplaatsen van complexe of ongebruikelijk gevormde gereinigde producten kan het nodig zijn om de robots aan te passen of aanvullende ondersteuningssystemen te implementeren.

Vaak wordt dan de autonome mobiele robot uitgebreid met een bovenmodule zoals rekken, bakken, liften, transportbanden, grijpers, haken of een collaboratieve robot.
Als je een collaboratieve robot oftwel cobot toevoegt, kom je in een iets andere robotcategorie terecht: de Autonomous Industrial Mobile Manipulation (AIMM), een volledig autonome operator.

 

Tegenwoordig bouwen we steeds meer van deze AIMM’s om de kostbare machines met complexe automatiseringscellen volledig geautomatiseerd 24/7 te kunnen laten draaien om zo flexibel en concurrerend op de marktvraag te kunnen reageren.

download de brochure - Romias AMR automatiseringen

klik op de afbeelding

Autonomous Industrial Mobile Manipulation (AIMM)

Vaak wordt dan de autonome mobiele robot uitgebreid met een bovenmodule zoals rekken, bakken, liften, transportbanden, grijpers, haken of een collaboratieve robot.

Als je een collaboratieve robot oftwel cobot toevoegt, kom je in een iets andere robotcategorie terecht: de Autonomous Industrial Mobile Manipulation (AIMM), een volledig autonome operator.

Tegenwoordig bouwen we steeds meer van deze AIMM’s om de kostbare machines met complexe automatiseringscellen volledig geautomatiseerd 24/7 te kunnen laten draaien om zo flexibel en concurrerend op de marktvraag te kunnen reageren.

Romias Robotics - uw totaal partner voor industriële automatiseringen

wij zijn in staat u volledig te ontzorgen in het compleet automatiseren van uw productieprocessen,
van de interne logistiek en materiaal handling, het automatiseren van uw machines tot aan het custom made programmeren van intuïtieve software aansturing. Daag onze passie uit en ga voor hoger rendement.

De autonome revolutie binnen uw handbereik.

We komen graag in gesprek over
uw toekomst en rendement!