+31 (0)547 388 599

Nieuws

Technishow groot succes

24 maart 2016

De Technishow 2016 zit er weer op en we kunnen terugkijken op 4 succesvolle dagen. Met een totaal van 42.396 bezoekers en 420 exposanten, beide vijf procent meer dan vorig jaar, overtrof de Technishow de verwachtingen van zowel bezoeker als exposant.

Lees meer...


Romias grote winnaar op de technishow

24 maart 2016

Automatiseringsspecialist Romias heeft met de intelligente Romias-MI robotbesturing de 1ste prijs TechniShow Innovatie Award 2016 gewonnen.
De robotbesturing van Romias is bijzonder gebruiksvriendelijk en kan zonder voorkennis worden geprogrammeerd.

Lees meer...


Ontmoet Hik & Simon

23 maart 2016

Het is traditie bij Romias om elke Fanuc-robot die de werkplaats verlaat een naam te geven. Voor het barduo moesten nog twee namen gekozen worden. Tijdens de beurs, na het verkrijgen van een drankje konden bezoekers een keuze maken uit een tiental duo-namen of zelf een suggestie doen.

Lees meer...


Stem op Romias!

13 februari 2016

Romias heeft haar Romias-MI opgegeven als innovatie voor de Technishow Innovatie Awards 2016. De Romias-MI was al aangemerkt als innovatief waarbij Romias de status Innovator heeft gekregen. Onlangs zijn ook de nominaties bekend gemaakt die meedingen naar de Innovatie Award en de Romias-MI is ook genomineerd. In totaal zijn er tien bedrijven genomineerd waaronder de award wordt toegekend.

Lees meer...


Technishow Hal 11 Stand C007

07 december 2015

Romias is exposant bij de Technishow 2016 op 15-18 maart in de jaarbeurs in Utrecht. Voor deze beurs is er ook een Innovation Award die wordt toegekend aan innovatieve producten. Romias heeft haar Romias-MI besturing opgegeven als innovatie en is door de eerste ronde gekomen met de benoeming tot Innovator. De Romias-MI besturing zal meedingen voor de Innovatie Award. Op 20 januari zal er bekend worden gemaakt welke tien innovators genomineerd worden. Tijdens de openingsceremonie worden de winnaars bekend gemaakt.

Lees meer...


02 december 2015

Romias is een samenwerking aangegaan met de STODT, praktijkcentrum voor geavanceerde technologie te Hengelo. Romias verzorgt in deze samenwerking de roboticalessen "Flexibele Productie-Automatisering". Inhoud van de lessen zijn toegespitst op hoe een productieproces geautomatiseerd kan worden met behulp van verschillende type robots en automatiseringsoplossingen. "Het is erg leuk om in ons dynamische vakgebied dicht bij het onderwijs te blijven.", aldus Ingo Stijntjes gastdocent aan de STODT. "Op deze manier kunnen we praktijkervaringen uitwisselen met de studenten die zelf ook al geruime tijd werkzaam zijn in de verspanende industrie."

Lees meer...