+31 (0)547 388 599

Nieuws

20 oktober 2015

Statistieken worden steeds belangrijker. Helemaal in de "Smart Industry" zijn statistieken van de verschillende processen de spil van de productie. Vandaag is het de dag van de statistieken en lanceert Romias haar vernieuwde statistieken-module. Een geheel nieuwe look en vernieuwde 2D en 3D datavisualisatie. De module is te integreren in onze Romias-MI besturing en is bij uitstek geschikt voor gebruik in de productieoptimalisatie van een of meerdere lijnen. Naast productiegegevens houdt de module ook schakelingen van alle actuatoren van onze robotcel bij. Deze gegevens kunnen gebruikt worden bij het inplannen van onderhoud van de robotcel.

Neem voor meer informatie contact op met een van onze medewerkers.


15 september 2015

Ter gelegenheid van de opening van haar nieuwe assemblagefaciliteit heeft Romias een robotevenement georganiseerd om bedrijven en partners in de branche een kijkje in de eigen keuken en toekomst van de industriële automatisering te geven.

"We kunnen terugkijken op een geslaagd evenement." , aldus Martijn Jansen over het robotevenement dat Romias op vrijdag 12 juni voor genodigden en op zaterdag 13 juni voor het publiek heeft georganiseerd. "Op de vrijdag was er veel belangstelling voor onze integratie van autonome voertuigen en hebben we met de mensen uit de praktijk interessante discussies gehad."

Lees meer...


20 augustus 2015

Romias heeft een nieuwe module toegevoegd aan het automatiseringsarsenaal: de Automatic Clamp Actuator of in het kort: ACA. Met deze module is het mogelijk machineklemmen die handmatig open en dicht gedraaid worden te automatiseren. De module wordt in de machine geplaatst en komt in twee uitvoeringen. Bij de eerste uitvoering zal de tafel met machineklem naar een vaste positie bewegen waarna de ACA zich naar de machineklem beweegt, positioneert en de machineklem opent. Het meest recente project van Romias is een uitvoering waarbij de tafel met machineklem zich naar de ACA beweegt waarna deze zich positioneert en met een instelbaar koppel tot 75Nm de machineklem aandraait.

Lees meer...


07 augustus 2015

Volgens Martijn Jansen van Romias in Enter, specialist in productieautomatisering voor de verspanende industrie, zullen robots en AGV’s de komende jaren steeds meer handmatig werk overnemen. Voorbeelden hiervan liet Romias zien tijdens het robotevenement ‘Opening the future’.

Lees meer...


09 juni 2015

Romias heeft voor haar opening van haar pand de beschikking over een van de grotere robots van Fanuc, de M900! Dit monster is in staat om 700 kilo's op te tillen en is uitgerust met een dubbele encoders op zijn assen. De robot zal gaten gaan boren in een vliegtuigromp waarbij verplaatsingen veroorzaakt door externe krachten worden gecorrigeerd. 

Tijdens onze opening op vrijdag 12 juni en tijdens de open dag op zaterdag 13 juni bent u van harte welkom om kennis te maken met het team achter de techniek.


05 juni 2015

Na-slijpen van vol hardmetaal frezen is een bewerkelijk proces dat zich vanwege een aaneenschakeling van complexe bewerkingen en wisseling van zowel slijpschijven als spantangen, niet eenvoudig laat automatiseren. Slijptechniek Enter is er echter samen met Romias in geslaagd om het gehele proces te automatiseren. In Enter worden nu alle soorten en merken vol hardmetaal frezen rond de klok in een volautomatisch proces nageslepen. De slijpspecialist heeft daarmee de capaciteit van 8 naar 24 uur uitgebreid zonder extra personele inzet.

Lees meer...