+31 (0)547 388 599

Nieuws

20 augustus 2015

Romias heeft een nieuwe module toegevoegd aan het automatiseringsarsenaal: de Automatic Clamp Actuator of in het kort: ACA. Met deze module is het mogelijk machineklemmen die handmatig open en dicht gedraaid worden te automatiseren. De module wordt in de machine geplaatst en komt in twee uitvoeringen. Bij de eerste uitvoering zal de tafel met machineklem naar een vaste positie bewegen waarna de ACA zich naar de machineklem beweegt, positioneert en de machineklem opent. Het meest recente project van Romias is een uitvoering waarbij de tafel met machineklem zich naar de ACA beweegt waarna deze zich positioneert en met een instelbaar koppel tot 75Nm de machineklem aandraait.

Lees meer...


07 augustus 2015

Volgens Martijn Jansen van Romias in Enter, specialist in productieautomatisering voor de verspanende industrie, zullen robots en AGV’s de komende jaren steeds meer handmatig werk overnemen. Voorbeelden hiervan liet Romias zien tijdens het robotevenement ‘Opening the future’.

Lees meer...


09 juni 2015

Romias heeft voor haar opening van haar pand de beschikking over een van de grotere robots van Fanuc, de M900! Dit monster is in staat om 700 kilo's op te tillen en is uitgerust met een dubbele encoders op zijn assen. De robot zal gaten gaan boren in een vliegtuigromp waarbij verplaatsingen veroorzaakt door externe krachten worden gecorrigeerd. 

Tijdens onze opening op vrijdag 12 juni en tijdens de open dag op zaterdag 13 juni bent u van harte welkom om kennis te maken met het team achter de techniek.


05 juni 2015

Na-slijpen van vol hardmetaal frezen is een bewerkelijk proces dat zich vanwege een aaneenschakeling van complexe bewerkingen en wisseling van zowel slijpschijven als spantangen, niet eenvoudig laat automatiseren. Slijptechniek Enter is er echter samen met Romias in geslaagd om het gehele proces te automatiseren. In Enter worden nu alle soorten en merken vol hardmetaal frezen rond de klok in een volautomatisch proces nageslepen. De slijpspecialist heeft daarmee de capaciteit van 8 naar 24 uur uitgebreid zonder extra personele inzet.

Lees meer...


13 mei 2015

Na de Grolschrobot is er nu een uitbreiding gemaakt voor het serveren van alcoholvrije versnaperingen. Het dynamische barduo schittert ook weer in onderstaande video, maar nu zijn de robots in staat om de gasten te voorzien van alcoholvrije versnaperingen. 

Lees meer...


14 april 2015

Romias ontwikkelde voor een eigen bedrijfsevenement een autonoom barduo die de bezoekers voorzag van een ingeschonken glas Grolsch. "Het idee is ontstaan toen we een leuk robotproject zochten om onze kennis en kunde te demonstreren op een bedrijfsevenement van Romias.", aldus Bob Arends robotspecialist bij de firma Romias. "We hebben contact gezocht met de lokale slijterij en hebben een leuke deal kunnen maken zodat we de beschikking hadden over een grote koelkast met glazen deur."

Ingo Stijntjes, mechatronicus bij Romias, over het project: "De uitdaging zat hem in het synchroniseren van de bewegingen waarbij we rekening moesten houden met een vloeistof verdeelt over twee variërende buffers waarbij ook nog schuimvorming optreedt." Het resultaat mocht er zijn, de bierrobot heeft de hele avond alle bezoekers voorzien van een drankje en zorgde voor veel leuke reacties.

Lees meer...