+31 (0)547 388 599

Technishow Hal 11 Stand C007

07 december 2015

Romias is exposant bij de Technishow 2016 op 15-18 maart in de jaarbeurs in Utrecht. Voor deze beurs is er ook een Innovation Award die wordt toegekend aan innovatieve producten. Romias heeft haar Romias-MI besturing opgegeven als innovatie en is door de eerste ronde gekomen met de benoeming tot Innovator. De Romias-MI besturing zal meedingen voor de Innovatie Award. Op 20 januari zal er bekend worden gemaakt welke tien innovators genomineerd worden. Tijdens de openingsceremonie worden de winnaars bekend gemaakt.

Lees meer...


02 december 2015

Romias is een samenwerking aangegaan met de STODT, praktijkcentrum voor geavanceerde technologie te Hengelo. Romias verzorgt in deze samenwerking de roboticalessen "Flexibele Productie-Automatisering". Inhoud van de lessen zijn toegespitst op hoe een productieproces geautomatiseerd kan worden met behulp van verschillende type robots en automatiseringsoplossingen. "Het is erg leuk om in ons dynamische vakgebied dicht bij het onderwijs te blijven.", aldus Ingo Stijntjes gastdocent aan de STODT. "Op deze manier kunnen we praktijkervaringen uitwisselen met de studenten die zelf ook al geruime tijd werkzaam zijn in de verspanende industrie."

Lees meer...


20 oktober 2015

Statistieken worden steeds belangrijker. Helemaal in de "Smart Industry" zijn statistieken van de verschillende processen de spil van de productie. Vandaag is het de dag van de statistieken en lanceert Romias haar vernieuwde statistieken-module. Een geheel nieuwe look en vernieuwde 2D en 3D datavisualisatie. De module is te integreren in onze Romias-MI besturing en is bij uitstek geschikt voor gebruik in de productieoptimalisatie van een of meerdere lijnen. Naast productiegegevens houdt de module ook schakelingen van alle actuatoren van onze robotcel bij. Deze gegevens kunnen gebruikt worden bij het inplannen van onderhoud van de robotcel.

Neem voor meer informatie contact op met een van onze medewerkers.


15 september 2015

Ter gelegenheid van de opening van haar nieuwe assemblagefaciliteit heeft Romias een robotevenement georganiseerd om bedrijven en partners in de branche een kijkje in de eigen keuken en toekomst van de industriële automatisering te geven.

"We kunnen terugkijken op een geslaagd evenement." , aldus Martijn Jansen over het robotevenement dat Romias op vrijdag 12 juni voor genodigden en op zaterdag 13 juni voor het publiek heeft georganiseerd. "Op de vrijdag was er veel belangstelling voor onze integratie van autonome voertuigen en hebben we met de mensen uit de praktijk interessante discussies gehad."

Lees meer...


20 augustus 2015

Romias heeft een nieuwe module toegevoegd aan het automatiseringsarsenaal: de Automatic Clamp Actuator of in het kort: ACA. Met deze module is het mogelijk machineklemmen die handmatig open en dicht gedraaid worden te automatiseren. De module wordt in de machine geplaatst en komt in twee uitvoeringen. Bij de eerste uitvoering zal de tafel met machineklem naar een vaste positie bewegen waarna de ACA zich naar de machineklem beweegt, positioneert en de machineklem opent. Het meest recente project van Romias is een uitvoering waarbij de tafel met machineklem zich naar de ACA beweegt waarna deze zich positioneert en met een instelbaar koppel tot 75Nm de machineklem aandraait.

Lees meer...


07 augustus 2015

Volgens Martijn Jansen van Romias in Enter, specialist in productieautomatisering voor de verspanende industrie, zullen robots en AGV’s de komende jaren steeds meer handmatig werk overnemen. Voorbeelden hiervan liet Romias zien tijdens het robotevenement ‘Opening the future’.

Lees meer...