+31 (0)547 388 599

Nieuws

04 april 2015

Voor een item over automatisering binnen Nederland is Romias gevraagd door RTL-Z Ondernemerszaken om mee te werken en een kijkje in de keuken te verschaffen. Het item, dat op eerste paasdag wordt uitgezonden, gaat over automatisering binnen Nederland. Er is een trend merkbaar dat door middel van automatisering binnen het bedrijf er geconcurreerd kan worden met productielanden als China en India. Een groot voordeel van automatisering binnen het eigen bedrijf is dat de kwaliteit veel hoger, stabieler en controleerbaar is.

Lees meer...


12 november 2014

Onlangs werd de vraag aan Romias gesteld om een DMC 1035V freesmachine te automatiseren.

Het idee was om een al aanwezige robot te herprogrammeren voor het beladen van een DMG freesmachine.

Doel was om een maximaal aantal palletposities te creëren om zo een lange tijd onbemand te kunnen produceren.

Uiteindelijk is de robotbeladingscel uitgevoerd met 180 palletposities.

Klik hier om naar de projectpagina te navigeren.


05 augustus 2014

In 2010 werd de eerste automatiseringscel voor een ANCA MX7 gereedschapslijpmachine gebouwd. De cel had als functie het wisselen van de frezen, spantangen en slijpschijven sets. Door deze machine te automatiseren was het mogelijk  geworden 24/7  onbemand frezen na te slijpen en nieuwe frezen te maken.

De cel zorgde voor een enorme boost in de productie en levertijden voor het naslijpen van frezen zakte aanzienlijk.

4 jaar na dato is geconstateerd dat het aanbod van het herslijpwerk zo toegenomen is dat er een 2de cel gewenst is.

Deze automatiseringscel zal de eerste cel als basis hebben waarna er een aantal uitbreidingen op zullen komen vanuit de ervaringen van de afgelopen jaren.

Bij volledige productie zal ook de eerste cel een update krijgen zodat er weer 2 identieke automatiseringscellen staan.


24 juni 2014

Romias heeft opdracht gekregen tot het bouwen van een robotcel voor de automatisering van een tweetal machines.

De robot zal een OPS 750 en een GROB G550 gaan beladen door middel van een Fanuc R2000 165 Kg. Door gebruik te maken van een magazijn van 54 pallets is de cel geschikt voor 24/7 productie.


11 mei 2014

Onlangs is er een Compact10 geïnstalleerd bij een DMU 60 monoBLOCK freesmachine. De cel staat op een geleiding zodat er eenvoudig gewisseld kan worden tussen bemande en onbemande productie. De Cel is uitgevoerd met 3 laden en een enkele parallelgrijper voor het be- en ontladen van freesdelen. Voordat het ruwe product in de machine wordt geplaatst wordt deze gemeten om te controleren of het juiste product is ingevoerd en om plaatsingsonnauwkeurigheden van het ruwe product in de lade te corrigeren hiermee kan een juiste plaatsing worden gegarandeerd.

Lees meer...


02 april 2014

Op het jubileumfeest van Slijptechniek Enter op vrijdag 4 april zal Romias zijn automatische gereedschapswisselsysteem voor draaimachines demonstreren. Met dit systeem oogstte de specialist op gebied van industriële automatisering voor de verspanende productie, vorige maand veel bewondering op de Techni-Show.

Veel verspaners herkenden in het systeem een oplossing voor het verder automatiseren van het onbemande draaiproces.

Lees meer...