+31 (0)547 388 599

Nieuws

24 juni 2014

Romias heeft opdracht gekregen tot het bouwen van een robotcel voor de automatisering van een tweetal machines.

De robot zal een OPS 750 en een GROB G550 gaan beladen door middel van een Fanuc R2000 165 Kg. Door gebruik te maken van een magazijn van 54 pallets is de cel geschikt voor 24/7 productie.


11 mei 2014

Onlangs is er een Compact10 geïnstalleerd bij een DMU 60 monoBLOCK freesmachine. De cel staat op een geleiding zodat er eenvoudig gewisseld kan worden tussen bemande en onbemande productie. De Cel is uitgevoerd met 3 laden en een enkele parallelgrijper voor het be- en ontladen van freesdelen. Voordat het ruwe product in de machine wordt geplaatst wordt deze gemeten om te controleren of het juiste product is ingevoerd en om plaatsingsonnauwkeurigheden van het ruwe product in de lade te corrigeren hiermee kan een juiste plaatsing worden gegarandeerd.

Lees meer...


02 april 2014

Op het jubileumfeest van Slijptechniek Enter op vrijdag 4 april zal Romias zijn automatische gereedschapswisselsysteem voor draaimachines demonstreren. Met dit systeem oogstte de specialist op gebied van industriële automatisering voor de verspanende productie, vorige maand veel bewondering op de Techni-Show.

Veel verspaners herkenden in het systeem een oplossing voor het verder automatiseren van het onbemande draaiproces.

Lees meer...


10 maart 2014

De robotcellen die op dit moment voor draaimachines worden aangeboden automatiseren vooral de productwisseling. Romias heeft echter ook de automatische gereedschapwisseling geïntegreerd in haar Compact10 robotcel. Dat is deze week te zien op de Techni-Show. 

Lees meer...


07 maart 2014

Romias is er in geslaagd om in een draaibank op de turret gereedschappen te wisselen.

Het huidige project is voor een klant die tot op heden nog Capto C5 met de hand wisselde op de turret en dit graag wilde automatiseren.

Romias heeft dit opgepakt en is nu in staat deze houders te wisselen op de turret, inclusief het op moment aandraaien van de klemming !

Uiteraard is deze speciale grijper ook door te trekken naar andere typen houders.


26 februari 2014

Romias zal met haar standaard compact serie robotbeladingscellen te zien zijn op de Technishow.

Lees meer op Vraagenaanbod.nl