Collaboratieve robots waarmee je veilig samen kunt werken.

Cobots zoals de omschrijving het al zegt, maken het mogelijk zonder afschermingen naast uw medewerkers het zware, circulaire werk veilig te verrichten.

Deze collaboratieve robots, zijn uitgerust met sensoren zodat ze de wereld om zich heen kunnen voelen. Wanneer er een onverwachte kracht wordt gevoeld zal hier door het veiligheidssysteem direct op gereageerd worden. Dit type robots maakt het mogelijk om automatiseringen te maken die zonder hekwerk gebruikt kunnen worden.

Uw mensen kunnen dan met de robot samenwerken, waarbij de robot het zware werk uit handen neemt. 
Een veelal onderbelicht aspect binnen de cobot automatiseringen zijn de grijpers voor een systeem met een cobot.
De sensoren zitten namelijk in de cobot zelf, wanneer de reguliere grijpers worden gebruikt zal het systeem wel reageren, maar zal het geheel nooit zou veilig zijn als dat je een volledige mens-robot coöperatie wilt zien.

Romias biedt dan ook zijn cobot oplossingen aan met applicatie tools die echt een next level compatibiliteit bieden met een slimme en veilige interface.

Bekijk UniFlex ons universele flexibele cobot-werkstationBent u benieuwd naar de mogelijkheden van de UniFlex of andere cobot-oplossingen binnen uw organisatie?
Neem dan contact op met één van onze experts.


De autonome revolutie binnen uw handbereik.

We komen graag in gesprek over
uw toekomst en rendement!