Romias bij Almi Vriezenveen

In het kader van het Europese RIDE project was afgelopen week een bijeenkomst van de RIDE-projectgroep bij Almi Smart Machining in Vriezenveen. Samen met Almi hebben we de leden een kijkje gegeven in mogelijke automatiseringen. Met als thema onze hoogstaande AMR-oplossingen en verregaande robotiseringen voor de Oost-Nederlandse metaalindustrie.

Samen met de leden van het Ride-project wil Almi automatisering en digitalisering binnen de metaalindustrie realiseren, vanaf de introductie tot aan de integratie. Dit door middel van samenwerkingen met diverse projectpartners, vanuit gezamenlijke kennisontwikkeling en investeringen op het gebied van new manufacturing technologies, connected systems en digitization.

De subdoelstellingen van het project zijn:
  • De stimulering en realisering van digitaliseringsstappen zodat (MKB-) ondernemingen in de metaalindustrie de mogelijkheden en kansen van digitalisering benutten
  • Kennisborging en doorontwikkeling van gedeelde faciliteiten
  • Vergroting van de duurzaamheid (lange termijn) van bovengenoemde stappen en realisatie van een flexibelere, robuustere en slimmere waardeketen door aansluiting van extern MKB uit de regio.
Martijn Jansen hield een presentatie over de verschillen tussen AGV en AMR, waarbij hij dieper inging op de technologische grote voorsprong van onze OTTO Motor AMR’s op de rest. Deze presentatie werd ondersteund met live demo’s van een OTTO 1500 met lifter en een OTTO 100 in actie met carts. Onze UniFlex mocht hierbij een mooie gastrol spelen, die met veel enthousiasme ontvangen werd.

Ook interesse in een demonstratie van onze oplossingen ?

Share this post

De autonome revolutie binnen uw handbereik.

We komen graag in gesprek over
uw toekomst en rendement!